szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a Kárpát-medencében folytatódik a napos, száraz idő. Tovább erősödik a nappali felmelegedés, kánikula várható.

Az OMSZ szerint hazánkban derült idő várható, csapadék nem lesz. A légmozgás mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 31 és 35 fok között alakul.

Európa nyugati partvidéke mentén, valamint a szárazföld keleti területei felett ciklonális hatások érvényesülnek. Az időnként megnövekvő felhőzetből elszórtan záporok alakulnak ki. Északon és keleten mérsékelt a meleg, a hőmérséklet a délutáni órákban sem haladja meg a 25 fokot. A kontinens legnagyobb részén azonban igazi nyár van; a szinte zavartalan napsütés hatására a hőmérséklet csúcsértéke Európa nyugati, déli és középső részén 30, helyenként 35 fok felett alakul. A kánikulai meleget és napos időt okozó, a szárazföld középső területei felett húzódó anticiklon az elkövetkező napok során lényegesen nem változtatja helyzetét.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Tech

A véltnél is súlyosabb a klímaváltozás veszélye

Az eddig gondoltnál is súlyosabb a globális éghajlatváltozás veszélye - áll a brit kormány által hétfőn közzétett átfogó szakértői jelentésben, amely szerint most már közvetlen veszély fenyegeti például Grönland jégtakaróját.

MTI Világ

Az erdőirtás is bekerül a klíma-tárgyalások napirendjébe

Az erdőirtást is felveszik a klímaváltozásról szóló tárgyalások napirendjére, de a Montrealban jelenleg zajló 11. nemzetközi klímakonferencián még nem várható lényegi döntés a kérdésben - közölte csütörtökön az ENSZ egyik illetékese.

Hét nap

KLÍMAKOMPROMISSZUM

A globális felmelegedésről az ENSZ égisze alatt a kanadai Montrealban tartott konferencia résztvevői a múlt szombaton...

MTI Plázs

A meleg jó fájdalomcsillapító

A meleg kitűnő fájdalomcsillapító, ráadásul a gyógyszerekhez hasonlóan molekuláris szinten fejti ki a hatását - derült ki egy tudományos konferencián.

Tech

A klímaváltozás ötmilliárd ember éhhalálához vezethet

Hogyan hat majd a globális felmelegedés Földünk növény- és állatvilágára? Erre a kérdésre keresi a választ Bill Hare, a Potsdam Institute for Climate Impact Research kutatója, aki a klímaváltozás apokaliptikus vízióját vázolta fel.

euractiv.hu Világ

Nyugat-Európa szenved a nagy melegtől

Egymás után jelentik be a hőségriadó magasabb fokozatát, s a nem szűnő meleg mind több gondot okoz az emberek hétköznapi életében, a közlekedésben, a munkában, nem is beszélve az egészségügyi problémákról.

MTI Tech

A klímaváltozást jelzik az amerikai erdőtüzek?

Az Egyesült Államok nyugati részén az elmúlt évtizedekben pusztító rendkívül súlyos erdőtüzek a klímaváltozás következményeként foghatók fel - állítja egy amerikai tanulmány.

hvg.hu Tech

Milyen klímaváltozást hoz az üvegházhatás?

A Science magazin 125. évfordulójának alkalmából cikksorozatot közöl, amelyben a tudomány és a technika legizgalmasabb kérdéseit boncolgatják. Ezekből a témákból szemezgettünk nyári sorozatunkhoz, amelynek legújabb darabja az üvegházhatás következményeit taglalja.

MTI Tech

Négyszáz éve most van a legmelegebb a Földön

Az elmúlt négyszáz évben egyszer sem volt olyan magas a Föld átlaghőmérséklete, mint tavaly - derült ki az Amerikai Tudományos Akadémia (NAS) csütörtökön közzétett tanulmányából.

MTI Világ

A klímaváltozást jelzik az áradások?

Az elmúlt években tapasztalt szélsőséges időjárási jelenségek jól illeszkednek a globális felmelegedésen alapuló modellekbe és prognózisokba - fogalmazott Herbert Formayer, a bécsi mezőgazdasági egyetem (Boku) meteorológiai intézetének munkatársa.

Királyi limuzinnak készült ez a hosszított Audi A8, amely most eladó

Királyi limuzinnak készült ez a hosszított Audi A8, amely most eladó

A kibeszéletlen múlt találkozik a jelenkori magyar valósággal

A kibeszéletlen múlt találkozik a jelenkori magyar valósággal

Pedzegetik, hogy elmaradhat az olimpia a koronavírus miatt

Pedzegetik, hogy elmaradhat az olimpia a koronavírus miatt