szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Közel 2,5 milliárd forint értékű, 27 új, tűzoltási és mentési célú gépjárművet ad át 18 hivatásos és 9 önkéntes tűzoltóságnak ma Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter. A járműveket a biztosítók 1 százalékos befizetéséből és az önkormányzatok hozzájárulásából vásárolták.

Úgynevezett középkategóriájú, 81 millió forint értékű műszaki mentő gépjárművet kap a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság és Körmend hivatásos önkormányzati tűzoltóparancsnoksága. Középkategóriájú, 83 millió forint értékű általános célú tűzoltóautót vehet át a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság, Érd, Szolnok és Mohács hivatásos önkormányzati tűzoltóparancsnoksága, valamint Kisújszállás, Tab, Ibrány önkéntes köztestületi tűzoltósága.

Félnehéz kategóriájú általános célú , 85 millió forint értékű tűzoltóautót kap Szigetvár, Szarvas, Tiszaújváros, Sopron, Siófok, Dombóvár, Badacsonytomaj, Mosonmagyaróvár és Baja hivatásos önkormányzati tűzoltóparancsnoksága, továbbá Csepreg, Kunhegyes, Nagyigmánd, Mór, Jánoshalma és Pásztó önkéntes köztestületi tűzoltósága.

Tűzoltásra és életmentésre alkalmas, magasból mentő gépjárműveket kap a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság és Szolnok hivatásos önkormányzati tűzoltóparancsnoksága: a fővárosi tűzoltóság egy 53 méteres működési magasságú, 219 millió forint értékű, a szolnoki egy 42 méteres, 165 millió forint értékű járművet kap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Mi okozta a tűzoltók halálát a Műegyetemen?

Szakmai hibákat állapított meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) műegyetemi tűzzel kapcsolatban indított szakmai vizsgálata. A három tűzoltó halálát a hiányosságok láncolata okozta - közölte a katasztrófavédelem szóvivője.

Kovács Andrea (hvg.hu) Itthon

"Az ötszázadik hullánál tartok"

Ma már évi ötven helyett tíznél kevesebben fúlnak a Balatonba, mert hét éve vízimentők vigyázzák a fürdőzők és hajósok biztonságát. Az állami támogatás elnyeréséhez és a törvényi háttér szabályozásához azonban többéves lobbimunka sem volt elegendő.

MTI Itthon

Fegyelmi eljárást kér a katasztrófavédelem a tűz miatt

Szakmai hibákat, hiányosságokat is megállapított az a vizsgálat, amelyet a műegyetemi tűz keletkezése és a három tűzoltó halála miatt indított az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF); Tatár Attila főigazgató személyi felelősségre vonást, és fegyelmi eljárást kér a fővárosi tűzoltóparancsnoktól.

Már készül az új Apple TV, ez valami nagyon új lehet

Már készül az új Apple TV, ez valami nagyon új lehet

A 2019-ben alapított cégek is kérhetik az újraindítási gyorskölcsönt

A 2019-ben alapított cégek is kérhetik az újraindítási gyorskölcsönt

Elhunyt Erdei Árpád, az Alkotmánybíróság volt tagja

Elhunyt Erdei Árpád, az Alkotmánybíróság volt tagja