Az MSZP nyárig megtartja képviselőjének Tollert

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Nincs napirenden az MSZP-ben a tavaly nyári autóbalesete óta kómában fekvő Toller László szocialista országgyűlési képviselő utódlása – mondta Pécs polgármestere.

A pártvezetés egyelőre nem foglalkozik Toller László parlamenti mandátumának kérdésével, erre a jogszabályok sem kötelezik – közölte Tasnádi Péter, hozzátéve, hogy a beteg politikus feladatait baranyai országgyűlési képviselők látják el.

Szavai szerint az esetleges utódlásról a balesetet követő egy év múlva, azaz legkorábban idén júniusban lehetne tárgyalásokat folytatni, a politikus családjának bevonásával. Addig azért nem, mert "egy év táppénzhez mindenkinek joga van".

Tasnádi Péter ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a szocialisták továbbra is bíznak Toller László felépülésében, már csak azért is, mert a felgyógyulását kizáró hivatalos szakvéleményt nem kaptak.

Toller 2006. június 19-én Tamási és Dombóvár között szenvedett balesetet a 61-es úton, gépkocsiját olyan autó szorította le az útról, amelyik egyszerre két teherautót előzött. Sofőrje meghalt, a politikust többször megműtötték, kezelőorvosa pedig még tavaly arról is hírt adott, hogy megkezdik a beteg fokozatos ébresztését. Ez eddig nem sikerült. A politikust jelenleg otthon, családi körben gondozzák.