Letartóztatták a bikácsi kamionrablás kitervelőjét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Letartóztatták a január 28-i bikácsi kamionrablás kitervelőjét - közölte a Tolna Megyei Főügyészség.

A korábban Algyőnél elfogott négy férfi mellett, akiket nagy értékű orgazdaság megalapozott gyanújával tartóztattak le, most előzetes letartóztatásba került az a férfi is, akit a rablás kitervelésével gyanúsítanak, és aki a nyomozás adatai szerint egyik elkövetője is volt a bűncselekménynek - közölte Ökrös Magdolna szóvivő. Elképzelhető, hogy a férfi személyében nem csupán az egyik álrendőrt, de a banda vezető egyéniségét fogták el.

A bűncselekmény január 28-án történt a Tolna megyei Bikács közelében, ahol egy mobiltelefon-alkatrészeket szállító kamiont álrendőrök állítottak meg, akik megkötözték a sofőrt, majd a rakománnyal elhajtottak.

A járművet később egy elhagyott területen leállították, a sofőrt a raktérbe zárták, és a rakomány egy részét - mintegy 780 millió forint értékben - eltulajdonították.

Múlt héten Algyőnél a rendőrség elfogott négy férfit, akiknek a gépjárművéből az ellopott alkatrészek harmada - mintegy 250 millió forint értékben - előkerült. Őket nagy értékű orgazdaság megalapozott gyanújával vették előzetes letartóztatásba.