szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kigyulladt a körmendi sajtgyár péntek délután, a tűzoltást a legmagasabb, ötös fokozatra emelték, személyi sérülésről nincs információ - közölte a katasztrófavédelem.

Dobson Tibor elmondta: a tüzet feltehetően egy kazánrobbanás okozta, a gyártóépület teljes egészében ég. Hozzátette, hogy a tűz oltására 11 gépjárművel több mint 50 tűzoltó és egy vegyi felderítő csoport vonult ki, mert a füst a város felé terelődik. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hangsúlyozta, hogy a lakosság nincs veszélyben, kitelepítésre nincs szükség.
   
Az eddigi információk szerint a balesetnek nincs sérültje - fűzte hozzá. Lenvai Gábor, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese elmondta: a tűzoltók megfeszített erővel dolgoznak, a helyzet viszont szavai szerint "bonyolult", mert a közelben található egy benzinkút és egy nagyáruház is.
 
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

hvg.hu Itthon

Mit kevernek a trappista sajtba?

Magyarországon az igazán ízes sajtok nem tudnak piacot szerezni, sikerült viszont népeledellé tennünk a legjellegtelenebb (és persze legolcsóbb) sajtféleséget. A trappista néha jó, máskor pedig nagyon rossz, ezért utánajártunk, mivel szokták elrontani.

MTI Gasztro

Sajtérlelő valóságshow

Londonban három hónap alatt több mint félmillió nézője volt a „sajttévének”, amely a valóságshow-khoz hasonlóan, élőben közvetíti megállás nélkül egy sajt érését.

MTI Gasztro

Sajtparádé és pincérverseny

Száz nemes sajt közül válogathatnak a vendégek az egyik belvárosi ötcsillagos szállodában. A most zajló francia kulináris és kulturális programoknak keretében a sajtparádé mellett jótékony célú pincérversenyen mérik össze tudásúkat a legjobbak.