szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Megalázó feltételekhez kötötték a biztonsági szervek a Magyar Állami Operaház énekeseinek fellépését azon a múlt hét keddi ünnepi gálán, amelyen az egyedüli szónok Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt – írja a Magyar Nemzet.

Írásos nyilatkozatot kellett tenniük azoknak a művészeknek, akik önként vállalkoztak arra, hogy díjazás ellenében közreműködnek az október 23-i ünnep előestéjén tartott állami gálán – értesült a lap. A Magyar Nemzet szerint a művészeknek számos személyes adat átengedésén túl alá kellett írniuk: hozzájárulnak ahhoz, hogy róluk és családtagjaikról a biztonsági szervek a szükséges mértékig informálódhatnak, és az eredményt adott esetben tudomására hozhatják feletteseiknek.

A lap szerkesztőségéhez számos bejelentés érkezett erről a mozzanatról, illetve arról, hogy ezzel az űrlappal szembesülve 10-15 operaházi tag felindultan távozott anélkül, hogy aláírt, illetve szereplést vállalt volna. A mintegy 130 tagú énekkarból körülbelül negyvenen így is felléptek, ám ehhez előzőleg újabb megaláztatást kellett elszenvedniük. Komputeres beléptetésük címén a művészbejárónál, a hideg utcán vagy húsz percig várakoztatták őket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A szélsőjobbos tüntetők az Opera felé indultak

"Miénk a város, miénk az utca, halál az izraeli vízágyúkra" - szólította elindulásra a lakhelyelhagyási tilalom alatt álló Budaházy György a Magyar Önvédelmi Mozgalom rendezésében összegyűlt mintegy kétezer embert a fővárosi Szabadság téren. Egyesek megdobálták a rendőröket.

MTI/hvg.hu Itthon

Rendőri készültség: Szabadság tér, Kossuth tér, Opera

Kordonnal zárták körbe a rendőrök a Magyar Önvédelmi Mozgalom Szabadság téri demonstrációjának helyszínét hétfőn délután az MTV székházánál, s ugyancsak jelentős erőkkel vonultak fel a Parlamentnél, s lezárták az Andrássy utat az Operánál, ahol majd az '56-os forradalom tiszteletére tartanak díszelőadást, s Gyurcsány Ferenc mond ünnepi beszédet.

Az iráni elnök szerint Izrael likvidálta az atomtudósukat

Az iráni elnök szerint Izrael likvidálta az atomtudósukat

Nyomasztó marad az időjárás a hétvégén, de legalább havazhat

Nyomasztó marad az időjárás a hétvégén, de legalább havazhat

61 milliárd forintból támogatja a kormány azokat a cégeket, amelyek kirúgás nélküli fejlesztést vállalnak

61 milliárd forintból támogatja a kormány azokat a cégeket, amelyek kirúgás nélküli fejlesztést vállalnak