A MÁV szerint kifulladt a vasutassztrájk

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A MÁV úgy értékeli, hogy a hétfői vasutassztrájk kifulladt, mert a dolgozók többsége hétfőn részt vett a vasúti közlekedés lebonyolításában - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete szerint sikeres volt a sztrájk.

A MÁV adatai szerint a VDSZSZ hétfői tízórás sztrájkja alatt a személyforgalomban 1164 vonatból 722 közlekedett, a vonatok 62 százaléka járt. Ez idő alatt 196 tehervonat közlekedett.

A pályavasút területén a 2808 vezényelt forgalomirányító közül 2713 megjelent a munkahelyén, közülük 45 fő sztrájkolt, 2668 felvette a munkát, így a forgalomirányítók 98 százaléka dolgozott a sztrájk ideje alatt.

A MÁV-START Zrt-nél 2012-en voltak jelen, 286 fő sztrájkolt, 1726 fő dolgozott a VDSZSZ-sztrájk ideje alatt. A személyszállító társaságnál a munkatársak 85,7 százaléka vette fel a munkát.A MÁV szerint az április 7-i tízórás sztrájk jelzésértékű, mivel a korábbi munkabeszüntetéshez képest egyre több vonat közlekedett, s egyre kevesebben sztrájkoltak hétfőn.

Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnöke elmondta: nem kíván számháborúba bocsátkozni. "A munkabeszüntetés alatt látható volt, hogy kifulladt-e a sztrájk vagy kiváló volt-e a vonatközlekedés" - mondta. A szakszervezet megítélése alapján sikeres volt a hétfői sztrájk, a vasúti forgalom megbénult a munkabeszüntetés alatt, éppen úgy, mint a korábbi munkabeszüntetések idején - hangsúlyozta a szakszervezeti vezető.