Megkezdődött a digitális műsorszórás az M2-n

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Megkezdődött a Magyar Televízió (MTV) 2-es csatornáján a digitális műsorszórás, az MTI által megkérdezett kábelszolgáltatók szerint az átállás problémamentesen zajlott, lakossági panasz nem érkezett.

A kísérleti adás pénteken 9 órakor indult, a műsorsugárzás problémamentesen zajlik. Az esetlegesen előforduló hibák annak tudhatók be, hogy a műsorszórás egyelőre kísérleti stádiumban van - mondta Szűcs László, a UPC Magyarország Kft. sajtókapcsolati igazgatója.

Antal Gábor, a T-Kábel értékesítési és marketing igazgatója az MTI-nek megerősítette, hogy hálózatukon is sikeres volt az átállás, nem érkezett panasz a vétellel, illetve az adás minőségével kapcsolatban.

Tóth András, az Antenna Hungária kommunikációs vezetője is arról számolt be, hogy a digitális átállás sikeresen lezajlott, a műholdról érkező jelek jól foghatók.

Az MTI-t ugyanakkor nézők arról tájékoztatták, hogy egy további kábelszolgáltató körzetében délelőtt egy ideig nem volt látható az M2 adása, s műholdvevőn keresztül, set-top-box birtokában is csak egy kimerevített kép jelent meg.

Az MTV korábbi közlése szerint a kísérleti időszak után a HD-tartalmak továbbítását augusztus 8-án, az olimpiai játékok nyitóünnepségének közvetítésével kezdik meg.

A lakossági (egyéni) közvetlen műholdas vételhez minden mostani digitális műholdvevő használható. Az analóg műholdvevővel rendelkező nézőknek az átálláshoz szükségük van egy digitális műholdvevőre, egy úgynevezett set-top-boxra. Azoknak, akik már digitális műholdvevőn keresztül nézik az M2 műsorát, csak át kell hangolniuk azt.

Az Európai Bizottság döntése szerint 2012. január 1-jéig meg kell történnie az átállásnak az Európai Uniós tagállamokban.