szerző:
MTI

Három, többségében fiatal- és gyermekkorúakból álló rablóbanda tagjait fogták el Szolnokon, akik a gyanú szerint az elmúlt két-három hétben követték el erőszakos cselekményeiket - közölte a Tisza-parti város rendőrkapitányság kedden.

Noha a rablások száma az előző év azonos időszakához képest csökkent a városban, aggasztó jelenség, hogy egyre több a gyermekkorú elkövető - közölte a rendőrség. Szolnokon különösen a Kőrösi út környéke vált emiatt veszélyessé, ezért a környéken megerősítették a rendőri jelenlétet.

A rablásokról Szabó László rendőr őrnagy, életvédelmi alosztályvezető számolt be. Az egyik, szeptember végi esetben a szolnoki vasútállomáson két vonatra váró utastól egy öt fős társaság cigarettát és pénzt követelt. Mivel nem kaptak, az egyikük nyakából kitépték a láncát, a másiktól elvették a gyűrűjét és a mobiltelefonját. A gyanúsítottakat, közöttük két gyermekkorút, a jó személyleírásnak köszönhetően a rendőrök elfogták.

Egy rablópáros október elején a szolnoki Széchenyi városrészben támadott meg negyed óra alatt két helyi lakost. Egy fiatalembert pillangó késsel megfenyegettek, és elrabolták tőle pénzét, mobiltelefonját. Ezután egy gyalogos hölgyre csaptak le, földre rántották, és úgy tépték ki a kezéből a táskáját. A fiatalkorú helybeli elkövetőket egy óra alatt sikerült elfogni, mindketten büntetett előéletűek és előzetes letartóztatásban vannak.

A harmadik eset néhány napja történt, amikor a Kőrösi úton egy 83 éves embert támadott meg négy fiatal, köztük három gyerekkorú. Értékeit követelték tőle erőszakkal, de semmit sem találtak nála. Az idős férfi a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A rendőrség ebben az ügyben is kézre kerítette a gyanúsítottakat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Fiatalkorú rablókat fogtak Ózdon

Három 14 éves fiú rabolt ki egy 17 éves fiatalembert a Borsod megyei Ózdon, a rendőrök elfogták őket - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

MTI Itthon

Zsarolásért, rablásért tartóztattak le fiatalkorúakat Zalában

Előzetes letartóztatásba helyezett a Zalaegerszegi Városi Bíróság két fiatalkorú fiút, akik a gyanú szerint zsarolással és rablással szereztek pénzt hasonló korú gyerekektől a zalai megyeszékhelyen - közölte csütörtökön a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

MTI Itthon

Zárkatársai ölhették meg a fiatalkorú elítéltet

Feltételezhető, hogy a tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetében a szombaton meghalt fiatalkorú halálával közvetve vagy közvetlenül a "zárkatársai kapcsolatba hozhatók" - közölte Csere László, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka.

MTI Itthon

Közvetlen veszélyben a fiatalkorú rabok jogai

Közvetlen veszélyben vannak a fiatalkorú fogvatartottak élethez és emberi méltósághoz fűződő alkotmányos jogai az ombudsman szerint; Szabó Máté ezért több minisztertől is lépéseket vár a helyzet javítása érdekében.

MTI Itthon

Fiatalkorú mobiltolvajokat vettek őrizetbe

Két fiatalkorú fiút vettek őrizetbe szerdán Kecskeméten, akik az elmúlt napokban a város különböző pontjain hat esetben mobiltelefont vettek el fiataloktól - közölte a rendőrség.

Itthon

Szörnyű állapotok a fiatalkorúak börtöneiben

Helyenként rettenetes állapotokkal szembesült az ombudsman, amikor - a tököli fegyintézetben egy éve megölt fiatalkorú tragédiája kapcsán - átfogó vizsgálatot folytatott börtönökben, javítóintézetekben. tököli tragédia csak a jéghegy csúcsa: bv országos parancsnokának helyettese már 2007-ben felhívta az intézetek figyelmét, hogy terjed az erőszak, különösen gyorsan nő a szexuális támadások száma.

Medián: Esik a politikusok népszerűsége, Puzsér negatív rekordot döntött

Medián: Esik a politikusok népszerűsége, Puzsér negatív rekordot döntött

Az utcán vert meg egy férfit a húsvéti nyúl Floridában

Az utcán vert meg egy férfit a húsvéti nyúl Floridában

Az aszály drámája: a költő gólyákat támadják társaik Mikepércsen

Az aszály drámája: a költő gólyákat támadják társaik Mikepércsen

Ezért nem tudunk elszabadulni a sorozatoktól

Ezért nem tudunk elszabadulni a sorozatoktól

Életműdíjat kapott Bodrogi Gyula és Venczel Vera

Életműdíjat kapott Bodrogi Gyula és Venczel Vera

Meghalt Egyed László grafikus, filmrendező

Meghalt Egyed László grafikus, filmrendező