Folytatódik a sztrájk Ferihegyen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu

Ma délután négy órától folytatódik a karácsonykor felfüggesztett sztrájk Ferihegyen - jelentette be a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet és a Repülőtéri Dolgozók és Solgáltatók Szakszervezete.

"A cégvezetés az elmúlt hetekben semmilyen érdemi lépést sem tett a munkaügyi konfliktus felszámolására. Hosszas sürgetésre, ma ismertették az októberben egyoldalúan felmondott kollektív szerződést helyettesíteni hivatott tervezetüket. A szakszervezetek megdöbbenésére azonban ebben ugyanazok az elfogadhatatlan feltételek szerepeltek, amelyekre a munkavállalók már többször világosan nemet mondtak." - áll a szakszervezetek közleményében.

A szakszervezetek értékelése szerint nem haladtak előre érdemben a tárgyalások a múlt héten a ferihegyi repülőtér szakszervezetei és a Budapest Airport (BA) között, ezzel szemben a munkáltató nem tartja eredménytelennek a heti tárgyalássorozatot, mivel a Kollektív Szerződés első szakaszát, a munkarendeket sikerült teljesen végignézni az egyeztetéseken.
A Budapest Airport ezzel szemben azonban nem tartja eredménytelennek a heti tárgyalássorozatot, mivel a Kollektív Szerződés első szakaszát, a munkarendeket sikerült teljesen végignézni a tárgyalásokon - jelentette ki Szollár Domokos, a cég szóvivője az MTI-nek. Ennek keretében több mint 1.700 munkavállaló munkarendjét nézték végig a felek, és a korábbi Kollektív Szerződéshez képest a BA csupán az utasbiztonsági ellenőrök munkarendjén szeretne lényegesen változtatni - tette hozzá a szóvivő.