N. Győzőt három súlyos bűntett elkövetésével gyanúsítják

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Cozma-gyilkosság egyik gyanúsítottjaként, az Ausztriában elfogott és szombaton a magyar nyomozóknak átadott N. Győző, budapesti lakost társtettesként elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó testi sértéssel és maradandó sérülést okozó testi sértés bűntettével gyanúsítják; erről a Veszprém megyei napilap, a Napló keddi online kiadásának nyilatkozott N. Győző ügyvédje.

Mester Csaba ügyvéd szerint védence elismerte azt, hogy a Patrióta bár diszkójában "közötte és Marian Cozma között robbant ki a verekedés. A budapesti férfi azonban a dulakodás során elesett és a további verekedésben már nem vett részt". 
   
Az ügyvéd a Napló online kiadásának elmondta, hogy védence azt sem tagadja, miszerint fejbe rúgott egy személyt, de Marian Cozmát már megölték, amikor ő felért az utcára a diszkóból. A hírportál azt közölte, hogy a "védő szerint a rendőrségi taktika része az, hogy mindenkit társtettesként elkövetett emberöléssel gyanúsítanak meg". Az események egyáltalán nem annyira világosak, mint ahogy azt a média leírja - nyilatkozta az ügyvéd. 
   
Nem elképzelhetetlen, hogy az Ausztriában elfogott másik gyanúsított, R. Sándor védelmét Magyar György látja majd el. A lap hírportálja érdeklődésére az ügyvéd annyit közölt, hogy kedden Veszprémben tárgyalt, s majd "utána dönt arról, hogy vállalja-e a gyanúsított védelmét". 
   
A Napló online közli azt is, miszerint a gyilkosságot megelőzően a Patrióta bárban tartózkodott egy bírónő is (ő a bűncselekmények elkövetése előtt már távozott), s a bírónő február 16-án vallomást tett.