VII. kerületi panama: mással is gyanúsítják Hunvaldékat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hivatali visszaéléssel is meggyanúsította a Központi Nyomozó Főügyészség az erzsébetvárosi ingatlanügyek miatt korábban letartóztatott Gál Györgyöt, a VII. kerület gazdasági és pénzügyi bizottságának volt vezetőjét és Kardos Pétert - mindketten helyi SZDSZ-es politikusok -, valamint Hunvald Györgyöt, a kerület MSZP-s polgármesterét.

A három személy a gyanú szerint - az eddigi ingatlanügyek mellett - 2006-ban és 2008-ban rokonaiknak, ismerőseiknek kerületi bérlakásokat utaltak ki, majd azonnali és kedvezményes vételi lehetőséget is biztosítottak nekik. Minderről a mai napilapok számolnak be.

A keddi és szerdai kihallgatást követően közölték velük az újabb gyanút: egyes lakásügyekkel összefüggésben Gál és Hunvald három rendbeli, Kardos pedig egy rendbeli hivatali visszaélés bűntettét követte el.

Az érintettek ellen különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt folyik eljárás az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként elhíresült ügyben, amelyben az önkormányzatot majdnem egymilliárd forintos kár érte.