Mégsem távozik a BRFK-ról Bozsó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HavariaPress

Több sajtóinformációval ellentétben mégsem távozik posztjáról Bozsó Zoltán, a budapesti rendőrfőkapitány rendészeti helyettese - jelenti a HavariaPress.

A mai napon több lap is megírta, hogy miután egy létesítménybiztonsági vitában nemet mondott felettesének, kedden állítólag lemondott posztjáról Bozsó Zoltán dandártábornok. Sajtóinformációk szerint a közbizonsági főkapitány-helyettesnek hétfőn támadt nézeteltérése Samu István vezérőrnaggyal, az ORFK közbiztonsági főigazgatójával. A vezérőrnagy ugyanis arra kérte, hogy az EP-választások eredményének kihirdetése után várható spontán tüntetésekre tekintettel újra egyeztessen a Köztársasági Őrezred parancsnokával a Parlament kordonnal történő megvédése ügyében.

A BRFK részéről annyit elismertek, hogy egy nemrégiben lezajlott szakmai vita miatt felmerült annak lehetősége, hogy a BRFK rendészeti helyettese lemondjon a beosztásáról. A szakmai vitát azonban a tegnapi napon sikerült megnyugtatóan rendezni, így a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetésében nem történik személyi változás.