Megvertek egy diáklányt Lentiben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megvertek egy diáklányt osztálytársai Lentiben, a városközpontban; a középiskolás lányt ketten ütötték, harmadik társuk pedig folyamatosan bíztatva a többieket mobiltelefonjával rögzítette a történteket - írta szombati számában a Zalai Hírlap.

A kilencedik évfolyamos tanuló a Zalai Hírlapnak azt mondta, hogy már több alkalommal is bántalmazták, megalázták osztálytársai, előfordult, hogy testnevelésórán ököllel vágták gyomorba. A héten a buszmegálló közelében ütlegelték, táskájukkal fejbe verték, többször leköpték, tépték a haját. Az esetnek több szemtanúja is volt, de senki sem avatkozott közbe.
  
Tótiván Endre, a Lámfalussy Sándor Szakközép- és Szakiskola igazgatója a lapnak azt nyilatkozta, hogy az iskola kerítésén kívül történt esetekért nem tud felelősséget vállalni. A szakközépiskolában már májusban is történt hasonló eset, akkor ugyancsak diáklányok verték meg osztálytársukat, akit a bántalmazás miatt kórházba kellett szállítani.  
  
A lenti rendőrkapitányságon garázdaság miatt indítottak eljárást - tájékoztatta a lapot a rendőrség sajtóreferense, hozzátéve, hogy a májusi ügyben lezárták a nyomozást és vádemelési javaslattal átadták a zalaegerszegi városi ügyészségnek.