Tovább maradhatnak előzetesben a jogi igazgatók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Mind a négy, a Budapest Airportot (BA) és a BKV volt jogi vezetőit érintő korrupciógyanús ügybe keveredett személy előzetes letartóztatásának meghosszabbítását kérte az ügyészség a bíróságtól – tudta meg a Népszava Horváth Katalin Fannitól, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szóvivőjétől.

A szóvivő a lap csütörtöki számában elmondta: indokoltnak tartják a január 7-én lejáró előzetesek fenntartását. A BA – időközben felfüggesztett – jogi igazgatójáét és a BKV – azóta menesztett – jogi igazgatójáét, akiket bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítanak.

Előzetesben van egy olyan vállalkozás ügyvezetője is, amely mindkét cégnek szállított szoftvert. A gyanú szerint ezzel lehet összefüggésben az a 11,8 millió forint, amely átvételénél tetten érték a BKV volt jogi vezetőjét, aki állítólag a vesztegetési pénzen Fuzik Zsolttal, a BKV informatikai igazgatójával osztozott volna. A pénz átadója is előzetesben van.    

Gyanúsított egy ügyvéd is, aki ellen lakhelyelhagyási tilalom van érvényben. Fuzik ellen európai és nemzetközi körözést adtak ki, de a rendőrség továbbra sem találja.

A lap úgy tudja, a BA volt jogi igazgatója újabb vallomást tett a napokban, s abban megerősítette: képtelenségnek tartja, amivel vádolják.

A vesztegetési ügy december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában. A székházat megszálló rendőrök egy informatikai szerződést kerestek először. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a szintén 4-én, vesztegetés közben tetten ért BKV-s jogi igazgatót.