Házi őrizetbe került Antal Attila

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Házi őrizetbe helyezte Antal Attilát, a BKV volt vezérigazgatóját a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken.

A csalás és más bűncselekmények miatt folyó büntetőeljárásban a Fővárosi Főügyészség indítványára 30 napra elrendelte Antal Attila házi őrizetét a bíróság. A Fővárosi Bíróság honlapján olvasható tájékoztatás szerint a döntés jogerős.
  
"A különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt Sz-né Sz. Eleonóra és társai ellen a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztályán folyamatban lévő büntetőügyben 2010. január 29. napján a Budai Központi Kerületi Bíróság a Fővárosi Főügyészség házi őrizet elrendelésére vonatkozó indítványának helyt adva elrendelte A. Attila gyanúsított házi őrizetét 2010. február 28. napjáig" - közölte a bíróság. A kényszerintézkedés indoka egyfelől az, hogy a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél másképp nem biztosítható, másfelől pedig, hogy szabadlábon hagyása esetén meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást.
  
Antal Attilát - aki jelenleg a Vértes Volán Zrt. vezérigazgatója - kedden vette őrizetbe a rendőrség. Akkor azt közölték: a gyanúsított 2007. január 1-je és 2008. április 17. között a BKV vezérigazgatójaként, a társaság veszteséges működése ellenére, vagyonkezelési kötelezettségét súlyosan megszegte azzal, hogy a vállalat nevében szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó vállalkozói és megbízási szerződéseket kötött. Továbbá megszegte vagyonkezelési kötelezettségét azáltal is, hogy a BKV Zrt. munkavállalói részére indokolatlanul magas összegű végkielégítések kifizetését engedélyezte. Antal Attila a rendőrségi gyanúsítás ellen panasszal élt.
  
Az ügyészség péntek reggel közleményben tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendőrség "előterjesztésében foglaltakkal egyezően, figyelemmel a gyanúsítottnak az eljárás során tanúsított magatartására" indítványozta a házi őrizetet. Skoda Gabriella, a főügyészség szóvivője mindezt annyival egészítette ki, hogy Antal Attila részletes gyanúsítotti vallomást tett, együttműködik a bűnüldöző hatóságokkal.