Meghosszabbítanák Such mandátumát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Such György elnöki mandátumának meghosszabbítására tett javaslatot a Magyar Rádió kuratóriumi elnökségének kétharmada kedden - közölte Rangos Katalin, a testület szocialista elnöke

Az elnök elmondta, hogy a kuratóriumi elnökség döntésével újabb négy évre ajánlja meghosszabbítani a rádió jelenlegi elnökének mandátumát a nagykuratóriumnak. A civil delegáltakkal kiegészült elnökség, vagyis a nagykuratórium március 25-én dönt a javaslatról.

Such György mandátuma egyébként július végén járna le, de a szocialisták, az MDF és az SZDSZ delegáltjainak szavazataival azt meghosszabbíthatják. A Fidesz-KDNP delegáltjai nem vettek részt a szavazáson - tájékoztatott Rangos Katalin. Az elnök szerint döntésük előkészített és törvényes volt; "az elnök és a kuratórium közötti viták dacára sem akartuk, hogy a rádió olyan sorsra jusson, mint a köztévé" - fűzte hozzá. 

Gál András Levente, a kuratóriumi elnökség Fidesz által delegált elnökhelyettese elmondta, hogy azért tartózkodtak a szavazástól, mert méltatlannak és elfogadhatatlannak tartották az elnökválasztás előkészítetlenségét. Mint hozzáfűzte: alapvető kérdésekre nem kaptak választ az ülésen megjelent Such Györgytől, amit szintén sérelmeztek a Fidesz-KDNP-delegáltak.

"A végső szót a nagykuratórium mondja ki" - emlékeztetett az elnökhelyettes.