Eva Rhodes-ügy: nem egyértelmű a halál oka

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem állapítható meg egyértelműen, mi okozta Eva Rhodes halálát - hangzott el a szakértői vélemények ismertetése során az emberölési ügy keddi tárgyalásán a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon.

Az bizonyos, hogy a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású brit állampolgár maradványaira bukkantak, arra a kérdésre azonban nemmel válaszoltak a szakértők, hogy egyértelműen megállapítható-e a nagyrészt elhamvasztott maradványokból, ököl- vagy fejszenyélcsapás, esetleg szén-monoxid-mérgezés miatt hunyt el Eva Rhodes. Ha sérülés volt a halál kiváltó oka, akkor annak elszenvedése után 20-30 percen belül veszthette életét a sértett - hangzott el a szakértői elemzések ismertetésekor.

A múlt kedden kezdődött per első tárgyalásán az asszony megölésével vádolt Augusztinyi Csaba elismerte a gyilkosságot; mint elmondta, 2008. szeptember elején vállalt munkát a menhelyen, de - mivel nem kapta meg az ígért elhelyezést, illetve konfliktusba került alkalmazójával - már napokkal később távozott volna. Csakhogy - mondta akkor a férfi - Eva Rhodes előbb maradásra kérte, majd halogatta bére kifizetését. Vallomása szerint szeptember 10-én este látta meg, hogy a nő az udvaron épp eléget valamit; kiment hozzá, számon kérte fizetését, de a válasz miatt (hogy nem érdemel pénzt a ténykedéséért), szóváltásba keveredtek. Amikor munkaadója egy kutyapórázzal rásújtott, előbb ököllel, majd a lábának támasztott fejszenyéllel ütötte meg az asszonyt; utóbbival olyan erősen, hogy a fanyél kettéhasadt - elevenítette fel az első tárgyalási napon a történteket.

A 31 éves ózdi illetőségű Augusztinyi Csaba vádlottként elmondta: az eset után eltávozott, majd körülbelül húsz perc múlva visszatért a helyszínre, ahol azt látta, hogy a nő meghalt. A testet a még égő tűzbe húzta, a maradványokat elégette, majd egy közeli telken elásta. A kapukulcsot keresve lépett a nő lakrészébe, ekkor látta meg pénztárcáját, amelyben pár ezer forintot talált, valamint laptopját, amelyet Budapesten eladott.

Hozzászólások