Kínai férfit gyanúsítanak a norvég diáklány megölésével – fotó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

Egy Budapesten tanuló kínai férfit gyanúsít a rendőrség annak a 21 éves norvég lánynak a meggyilkolásával, akinek a holttestére vasárnap este bukkantak rá a VII. kerületi, Hársfa utcai kollégiumban. A rendőrség elfogatóparancsot adott ki és közzétette a férfi fotóját is.

©

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya a Zhao Fei nevű kínai állampolgárt gyanúsítja a gyilkossággal, ellene elfogatóparancsot adtak ki, fotóját pedig közzétették a police.hu oldalon.

A BRFK kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, hívja a 443-5263-as telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöld számán, illetve a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A férfi ellen a rendőrség hamarosan nemzetközi elfogatóparancsot is kiad.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy a kínai férfi, aki szintén diákként tartózkodott Magyarországon, abban a kollégiumban lakott, amelyben a lány holttestét vasárnap este megtalálták. 

A Bors szerdai számában azt írta, hogy a lány holttestére néhány órával azután bukkantak rá, hogy korábbi szerelme "beismerő vallomásnak beillő" üzenetet írt Facebook-adatlapján: "Nem akartalak bántani... Ha meghalok, remélem, újra találkozunk, és együtt leszünk".  Oslói lapok értesülései szerint a 21 éves lány szakított barátjával, majd a nyarat Londonban töltötte, és nemrég utazott vissza Budapestre. Egy barátnőjével találkozott volna, akivel azt tervezték, hogy megnéznek Győrben egy koncertet, ám a találkozóra már nem érkezett meg a norvég lány - olvasható a Borsban.