Jövő decemberre készülhet el az M3-as következő szakasza

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Jelen állás szerint 2011 decemberére adhatják át az M3-as autópálya Nyíregyházától a 49-es számú főútig tartó, 33,8 kilométeres szakaszát - írta keddi számában a Kelet-Magyarország.

A Vásárosnaményig tartó folytatás kivitelezésére új közbeszerzési eljárást ír ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A tervbe vett M49-es gyorsforgalmi út becsatlakozásával a csengersimai és a határon túli, partiumi részek is közvetlenül kapcsolódhatnak majd az európai gyorsforgalmi úthálózathoz - közölte Loppert Dániel, a NIF. Zrt. kommunikációs vezetője a szabolcsi napilappal. A NIF Zrt. a nyílt közbeszerzési eljárásban a kivitelezést külön pályáztatta meg az út Nyíregyházától Őrig (a 49-es főútig) tartó, illetve a főúttól Vásárosnaményig tartó 12 kilométeres szakaszára.

A vesztes pályázók többszöri fellebbezése miatt a NIF Zrt. a kivitelezési szerződést több hónapos csúszással, június végén tudta csak megkötni, akkor is csak a beruházás első szakaszára. A kétszer két sávos autópálya 26 méteres szélességben épül meg, az elválasztó sáv 3 méter széles lesz. Utóbbit az újdonságnak számító egynyílású - középső tartópillér nélküli - keresztező hidak alkalmazása teszi lehetővé.

A projekt második szakaszának esetében a vesztes pályázók többszöri óvása nyomán a NIF Zrt. a pályázatot érvénytelenné nyilvánította és ősszel új közbeszerzési eljárást ír ki. A kivitelezés az Őr és Vásárosnamény közti szakaszon tehát jó esetben tavasszal kezdődhet meg - olvasható a Kelet-Magyarországban.