Soványra fogyott Hagyó a börtönben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Állítólag 45 kilogrammtól szabadult meg a volt főpolgármester-helyettes, akit három hete rabkórházba szállítottak – írta a Bors. Minderről a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) semmilyen információt nem adhat ki, mivel Hagyó Miklós nem járult hozzá.

Májusi letartóztatása óta 45 kilogrammtól szabadult meg Hagyó Miklós, a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel és hivatalos személy által elkövetett zsarolással gyanúsított volt főpolgármester-helyettes – tudta meg a Bors.

A bulvárlap szerint Hagyó, aki a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézet nyolcadik emeletének lakója, egyfajta diétás étrendet követelő betegséggel küzd, amit jelzett ugyan, de emiatt nem főznek neki külön. Naponta háromszor étkezhet, főleg kukoricás kenyeret és rizst fogyaszt. Havonta egyszer kaphat csomagot: élelmiszert és tisztálkodó-szereket.

A BvOP részéről a hvg.hu-val azt közölték, nem nyilatkozhatnak, mert Hagyó Miklós nem járult hozzá, hogy bármilyen adatát nyilvánosságra hozzák. Az egészségi állapotával kapcsolatos kérdéseket „csak az ügyvédjével való értekezés után ő maga akarja megválaszolni”.