Aláírásgyűjtést hirdetett a nyugdíjkiegészítés miatt az MSZP

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Lamperth Mónika, a párt országgyűlési képviselője, a kaposvári közgyűlés tagja bejelentette: kevesli a nyugdíjkiegészítést, ezért egyhetes aláírásgyűjtésbe kezd a somogyi megyeszékhelyen a Magyar Szocialista Párt kaposvári szervezete.

Minderről Lamperth Mónika, a párt országgyűlési képviselője, a kaposvári közgyűlés tagja beszélt csütörtökön a városban.

Elfogadhatatlan, hogy a kormány a korábban bejelentett - az úgynevezett nyugdíjas-kosár szerinti infláción alapuló - 1,1 százalékos, novemberi kifizetésű nyugdíjkiegészítés helyett ma már az általános inflációval, és így 0,6 százalékos kiegészítéssel számol. 

Ez például 90 ezer forint nyugdíj esetén azt jelenti, hogy 11 880 forint helyett a kiegészítés csak 6 480 forint, azaz a beígért és a tényleges kifizetés közötti különbség 5 400 forint - mondta a politikus.

Közölte: személy szerint neki, de több helyi nyugdíjas szervezetnek is többen panaszolták, hogy "a kormány nem ezt ígérte", ezért a nyugdíjasok jogos járandósága érdekében aláírásgyűjtésbe kezdenek, amelynek eredményét a jövő héten a parlamentben ismerteti.