Hőkamerával találtak meg egy eltűnt pszichiátriai beteget

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Sikeres akciót hajtott végre a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat és a rendőrség vasárnapra virradóra Kiskovácsi környékén, ahol megtaláltak egy eltűnt pszichiátriai beteget - közölte a szolgálat vezetője.

Balázs László elmondta, hogy szombaton késő este riasztotta őket a szentendrei rendőrség ügyelete, segítséget kérve egy 40 év körüli férfi megtalálásához. Az információk szerint a skizofrén és cukorbeteg férfi átmászott a kiskovácsi szanatórium kerítésén, majd nyoma veszett.

A keresésében a rendőrökön és a kutató-mentőszolgálat munkatársain kívül az épp náluk vendégeskedő osztrák vöröskereszt mentőkutyás egységének tagjai is részt vettek - tette hozzá Balázs László. A harminc emberből és kilenc kutyából álló csapat 100 négyzetméteres körzetekben fésülte át a közeli erdőbe vezető földutakat, miután a nyomkövető rendőrkutya nyomot vesztett. A nehézzé vált terepen a kutató- mentőszolgálat nyolc kutyája "légszimattal" igyekezett a keresett személyre bukkanni, miközben egy hőkamerával Pilisszentkereszt irányába haladva a főútról pásztázták az erdőt.

A sötétben 80- 100 méterre "ellátó" hőkamera hozta meg a sikert: eltűnése helyétől 800 méterre megtalálták az akkorra már kihűlőfélben lévő férfit. A beteget visszavittek a szanatóriumba, ahol megfelelő ellátásában részesült - közölte Balázs László.