Három halálos áldozat az M6-os autópályán

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hárman meghaltak, egy ember könnyű sérüléseket szenvedett az M6-os autópályán, az 50-es kilométer közelében, Iváncsa térségében szerdán hajnalban történt balesetben, amikor két autó ütközött - közölte a rendőrség, akik szerint a balesetet okozó autó a forgalommal szemben hajtott.

Egy személygépkocsi - egyelőre ismeretlen okból - az autópálya Budapest felé vezető sávjában a forgalommal szemben haladt, amikor összeütközött az ott szabályosan közlekedő kisteherautóval - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Németh-Kész Mónika. A személyautóban utazó három ember - egy 56 éves és egy 55 éves ercsi férfi, valamint egy 55 éves hajléktalan - a helyszínen meghalt. Holttestüket a tűzoltók szabadították ki a roncsból. A kisteherautó vezetője - egy 44 éves paksi férfi - nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

A rendőrök feltételezik, hogy az autóban utazó férfiak horgászni indulhattak, mivel a kocsiban horgászfelszerelések voltak. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya. A vizsgálat során arra is keresik a választ, hogy a balesetet okozó gépkocsivezető fogyasztott-e alkoholt, illetve más, a vezetésre hátrányosan ható szert, illetve hol hajtott fel a forgalommal szemben az autópályára.

©

Amíg a rendőrségi vizsgálat nem zárul le, addig nem tudunk nyilatkozni, mert nem ismerjük a baleset pontos, minden részletre kiterjedő okait  - mondta Belle Örs, az M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt. műszaki igazgatója. Mindössze annyit közölt: a társaság honlapján közleményt jelentettek meg. Ebben egyebek mellett az áll, hogy "a baleset körülményeit a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság iváncsai alosztályának illetékesei szakértők bevonásával vizsgálják, az M6 Duna Zrt. szakemberei is segítik a hatóságok munkáját." A műszaki igazgató arra a kérdésre nem kívánt válaszolni, hogy az iváncsai felhajtónál mennyire egyértelműek a közlekedési viszonyok.

Két héttel ezelőtt ugyancsak hárman - köztük Zagyva István, a vétlen gépjármű ötvenhét éves vezetője, és utasa, Arnóth Sándor fideszes képviselő - haltak meg egy autóbalesetben, amely az M3-as autópálya 42-es kilométerénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon történt, és amelynek okozója a forgalommal szemben hajtott az autópályán, ahol  frontálisan ütközött a képviselőt szállító, szabályosan közlekedő autóval.

További képek az Autómenedzser.hu autós portálon.