Győztek a szülők Dunaújvárosban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Jogilag önálló marad a dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola. A közgyűlés hatályon kívül helyezte a korábbi határozatát, amely összevonná a művészeti oktatást végző intézményt a sporttagozatos Vasvárival.

Egy hete döntött a közgyűlés a két intézmény jogi önállóságának megszüntetéséről több más alapfokú intézményt érintő költségtakarékossági intézkedés között. A friss határozat eltörlését a helyi Fidesz frakció indítványozta a csütörtöki rendkívüli ülésen a szülőkkel való egyeztetés után.

A Móricz önállóságának megtartásáért békés demonstrációt hirdetettek a szülők szombatra. Ezt megtartják, de kórusok, néptáncosok fellépésével örömünneppé alakítják - tudtuk meg Kisné Fehér Éva szervezőtől.

Takarékosság miatt tervezte több alapfokú intézmény összevonását a dunaújvárosi közgyűlés. Az intézkedésektől több mint 100 milliós megtakarítást remélt. Hogy ez végül mennyi lesz, nem tudni, mert az eredeti tervet több esetben már a múlt csütörtöki közgyűlés is megváltoztatta.

A korábban ugyancsak összevonással fenyegetett Petőfi iskola szülői szervezete demonstrációt tartott, az intézmény megmaradt. A tervekben a Mórichoz csatolták volna jogilag a Vasvárit, ezt az utolsó pillanatban változtatták meg a múlt csütörtöki ülésen, úgy, hogy a Móriczot csatolták a Vasvárihoz. Akkor már a két intézményvezető 2.5-2.5 millió forintot felajánlott a büdzséjéből a takarékossághoz. Ehhez azóta a szülők további felajánlásokat tettek, és a Fidesz frakció is felajánlott 100 ezer forintot.