Fizetések a KIM-ben: ennyit keres Navracsics és az államtitkári kar

Fizetések a KIM-ben: ennyit keres Navracsics és az államtitkári kar

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Navracsics Tibor kormányfő-helyettes, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) vezetője miniszterként a tavalyihoz képest változatlan összegű, havi 1 101 900 forint bruttó illetményben részesül idén - tette közzé a KIM. Az adatok szerint a tárcavezető és a KIM államtitkárainak cafetéria-kerete viszont csökkent.

©
A bruttó több mint egymilliós fizetés mellett Navracsics Tibor "célprémiumot" nem kap, de idén 200 ezer forint értékben cafetériát is biztosít neki a minisztérium - tette közzé a KIM. Az adatokból kiderül, hogy tavaly május vége és december vége között a miniszter még 446 ezer forintos cafetériában részesült.

Szintén 200 ezer forintos cafetéria-keret jár idén a KIM államtitkárainak, akik egyébként -  a többi minisztériumban dolgozó államitkárokhoz hasonlóan - 997 200 forintos havi bruttó illetményt vihetnek haza - olvasható a minisztérium által közzétett adatok között.

A táblázatokban az is szerepel, hogy Navracsics Tibor tavaly július óta egy 2008-as Volkswagen Jettával jár (korábban egy 2004-es Audi A6-ost használt), míg több államtitkára nagyrészt megtartotta a tavaly használatra kapott Audi A6-ost. Kivételt jelent többek között Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár, aki tavaly június közepe óta egy Volkswagen Passatot használ, és tavaly augusztus eleje óta egy 158 négyzetméteres hivatali lakást is igénybe vesz.

©

Lakásbérleti juttatást kap tavaly óta egy 76 négyzetméteres ingatlanra Kovács Zoltán, a KIM kormányzati kommunikációért felelős államtitkára, Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár juttatásai között pedig egy 137 négyzetméteres ingatlanra szóló bérletet is találunk. Szászfalvi László egyházügyi, civilügyi és nemzetiségi államtitkár szintén részesül lakásbérleti juttatásban, neki ez egy 71 négyzetméteres ingatlanra érvényes.

A miniszter és az államtitkárok a KIM illetményei és juttatásai mellett országgyűlési képviselői alapdíjban is részesülnek, ennek bruttó összege 231 900 forint havonta - olvasható a KIM által közzétett dokumentumokban.