Napokig vertek egy lányt, mert nem áll ki az út szélére

Napokig vertek egy lányt, mert nem áll ki az út szélére

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Július 18-án sikerült megszöknie fogvatartóitól egy 14 éves lánynak, akit prostitúcióra akartak kényszeríteni, vertek és cigarettacsikkel égették. A rendőrség négy gyanúsítottat vett őrizetbe.

Négy fiatal ismerőse ellen tett bejelentést egy 14 éves lány, akit - állítása szerint - több napon át egy nagydobosi családi házban fogva tartottak, bántalmaztak és megkísérelték útszéli prostitúcióra kényszeríteni - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőr-főkapitányság.

A lány előzőleg egy Fehérgyarmat közelében lévő intézetből szökött meg két másik, egy 14 és egy 17 éves lánnyal, majd csatalkozott hozzájuk két 19 éves fiú ismerősük, akikkel Nagydobosra mentek egy házba. A lány nem ment bele, hogy prostitúcióra kényszerítsék, ezért több napon át többször megverték, megalázták, cigarettával égették, és az udvaron fizikai munkát végeztettek vele. Két nappal ezelőtt sikerült megszöknie, az éjszakát egy ismerősénél töltötte Tunyogmatolcson, majd a helyi körzeti megbízottnak mondta el, hogy mi történt. A bántalmazások következtében elszenvedett sérülései között van nyolc napon túl gyógyuló is.

©

A szabolcsi rendőrök még kedden este elfogták a feltételezett elkövetőket, a két intézetből szökött lányt és a két 19 éves fiút, akiket az éjszakai kihallgatásokat követően őrizetbe vettek, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Az eljárást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a sértett sanyargatásával, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére személyi szabadság aljas indokból elkövetett megsértése, valamint súlyos testi sértés bűntettének megalapozott gyanújával folytatja.