Hétvégére visszatérhet az igazi nyár

Hétvégére visszatérhet az igazi nyár

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A sok felhős, esős nap után szerdán már túlnyomóan napos idő lesz, pénteken és a hétvégén pedig úgy tűnik, jön az igazi nyaralóidő.

Szerdán a délután megnövekvő gomolyfelhőkből a középső országrészben fordulhat elő egy-egy zápor - írja a köpönyeg.hu. Gyenge marad a szél. Reggelre 9 és 15 fok közé süllyed a hőmérséklet, de délután már igazi nyári napunk lesz, országszerte 25 fok feletti értékekkel. A közlekedés időjárási feltételei jók lesznek.

Csütörtökön a Dunántúlon erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható zápor, zivatar. A középső és a keleti tájakon ugyanakkor csak időnként növekedhet meg a felhőzet, és csak elszórt zápor fordulhat elő. Megélénkül a délkeleti szél. A borongósabb nyugati tájakon 20 és 25 fok között, egyébként 27 fok körül alakulhat a hőmérséklet csúcsértéke.
©
Pénteken és a hétvégén folytatódik a melegedés, igazi nyaraló idő ígérkezik. A napsütés mellett azonban főleg szombat délután és este várható felhőzetnövekedés és többfelé alakulhat ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás és jégeső.

A legfrissebb számítások szerint hétfőn-kedden érkezhet egy markáns hidegfront, melynek hatásásra mintegy 10 fokkal hűlhet le a levegő.