Megtiltják a vasárnapi munkát Lázár János városában

Megtiltják a vasárnapi munkát Lázár János városában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megtiltja a vasárnapi munkavégzést és előnyben részesíti a helyi termékeket a városban megvalósuló beruházásoknál a hódmezővásárhelyi önkormányzat – jelentette be Havasi Katalin fideszes önkormányzati képviselő csütörtökön az alföldi településen.

A világ huszonnégy országának több mint 140 városát összefogó Cittaslow mozgalom első magyar tagjaként Hódmezővásárhely fontosnak tartja, hogy a nagy építkezések közelében élők vasárnap nyugodtan pihenhessenek – mondta a Fidesz helyi elnöki posztját is betöltő politikus a sajtótájékoztatón. Hozzátette: nem kevésbé lényeges, hogy az ezeken a beruházásokon dolgozók legalább a hét egy napját családjukkal, gyermekeikkel tölthessék.

©

Közlése szerint a sikeres uniós és hazai pályázatoknak köszönhetően Hódmezővásárhelyen több olyan nagyberuházás folyik jelenleg is, amely meghatározza a város jövőbeni arculatát. Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy ezeknél a komoly fejlesztéseknél ne kizárólag a gazdasági szempontok érvényesüljenek, hanem vegyék figyelembe a családok életét, illetve az itt lakók megélhetését is – fogalmazott a képviselő.

Havasi Katalin szerint minden politikus elsődleges feladata, hogy választói érdekeit képviselje, ebbe messzemenőkig beletartozik a munkahelyek teremtése és azok megőrzése. Ennek fontos eszköze a helyi termékek és termelők támogatása – tette hozzá.

"Hódmezővásárhelyen kiemelkedő tradíciókkal rendelkezik a porcelángyártás" – mondta a fideszes politikus, hozzáfűzve, az önkormányzat "elvárja" a beruházóktól, hogy a városban folyó építkezések során az Alföldi Porcelán szanitertermékeit használják. Indoklása szerint a porcelángyár kiváló minőségű és árban is megfelelő termékeket állít elő, így ezek használata semmilyen hátrányt nem jelent a beruházók számára.

A helyi termelők támogatásának egy másik lehetőségeként Havasi Katalin a közétkeztetést említette. A városban tavaly ősszel indult programban, ha arra lehetőség nyílik, hódmezővásárhelyi beszállítót választanak – tette hozzá.