Még nyomoznak a tavalyi tiszaburai és tiszabői választás ügyében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/Új Néplap
Tetszett a cikk?

Két ügyben még mindig tart az eljárás a tavaly őszi tiszaburai és tiszabői önkormányzati választások kapcsán. A rendőrség néhány ezzel kapcsolatos nyomozást már lezárt - írta hétfői számában a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva az Új Néplap.

Mindkét helyen az akkor hivatalban lévő polgármesterjelölt, a tiszaburai Farkas László, illetve a tiszabői Farkas Barnabás "táborának" tevékenységét vizsgálták.

A tiszaburai három ügy közül kettőt lezártak, a harmadikban rágalmazás vétségének gyanúja miatt az iratokat átküldték a Tiszafüredi Városi Bíróságnak. Ennek gyanúsítottja az Új Néplap szerint Farkas László, aki ellenjelöltjéről azt állította, hogy közreműködött a polgármesteri hivatal számlájának zárolásában, ami miatt a falu fizetésképtelenné vált.

A két tiszabői eset közül egyben a választás rendje elleni bűntett miatt jelenleg is nyomoznak, és bonyolultsága miatt várhatóan az idén nem is jutnak a végére - írja az újság.

Tiszaburán és Tiszabőn több mint egy évvel ezelőtt csak a bíróságnak sikerült végleges eredményt hirdetni a helyhatósági választásokon – olvasható az Új Néplapban.