Horváth Csaba: tudatosan viszik csődbe a BKV-t

Horváth Csaba: tudatosan viszik csődbe a BKV-t

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP fővárosi frakcióvezetőjének feltételezése szerint valakik tudatosan dolgoznak a BKV csődjén.

Ahogy a Malév bedőlése is sokaknak előnyös lehetett, azt feltételezi, hogy a BKV csődje is „zsíros üzleti vállalkozásnak tűnhet bizonyos politikusok és hozzájuk kötődő vállalkozások fejében” - nyilatkozta Horváth Csaba vasárnapi sajtótájékoztatóján.

"Cél nélkül a dögkeselyűk az állattani leírás szerint nem tesznek semmit, először köröznek, egyre éhesebben köröznek, és már akkor is megcsipkedik a vélt áldozatukat, amikor az még él" - fogalmazott a szocialista politikus, majd a párhuzamot egyértelművé téve kijelentette: Budapestet úgy támadják, hogy a BKV még nem ment csődbe, de „a fideszes politikusok valamilyen haszon reményében már marakodnak a képzeletbeli koncon”.

Szándékosan döntik be a BKV-t?
©

Véleménye szerint amint a Malév csődje is sokaknak előnyös lehetett, feltételezhető, hogy a BKV csődje is „zsíros üzleti vállalkozásnak tűnhet bizonyos politikusok és hozzájuk kötődő vállalkozások fejében”. Jelezte, hogy egy nyilvános borítékba cégneveket tett, egyelőre az Orangeways-t és a VT-Transmant, amelyek álláspontja szerint haszonélvezői lehetnek „az agresszív, Budapest és a BKV csődjét eredményező politikának”. Hozzátette, hogy a listát bővíteni fogja.

Az ellenzéki frakcióvezető pofátlanságnak nevezte, hogy az állam és a főváros fele-fele arányban finanszírozza a tömegközlekedési társaság működését. Szerinte a főváros a befizetett adóbevételek kilencedét, tizedét kapja vissza, amiből ezt nem lehet megtenni. Ha ezt a kormány nem tudja kiszámolni, akkor "kérjen szakmai segítséget egy első- vagy másodéves közgazdászhallgatótól" - fogalmazott.

Horváth Csaba emlékeztetett: a Fidesz-KDNP 19 polgármestert, főpolgármestert és 43 országgyűlési képviselőt ad a fővárosnak. Felvetette: vajon mi haszna van abból a budapestieknek, hogy az érintettek ilyen mértékben vehetnek részt a párt döntéshozatalában.