Orbán elleni "puccskísérlet": válaszolt a CNN

Orbán elleni "puccskísérlet": válaszolt a CNN

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Független hírcsatornaként működik, a kormány pedig nem jelezte feléjük kritikáját a tudósításaikkal kapcsolatban - válaszolta a CNN amerikai hírtelevízió a hvg.hu megkeresésére.

Bár az elmúlt időszakban többször foglalkozott a magyarországi gazdasági helyzettel, illetve az Orbán-kormány alkotmányos reformjaival a CNN amerikai hírtelevízió, elmondásuk szerint ez azért volt, mert a CNN egyik fő feladatának tekinti, hogy a jelentős nemzetközi hírekről nézőinek világszerte beszámoljon.

A CNN kommunikációs képviselője a hvg.hu kérdéseire azt válaszolta, Orbán Viktortól a közelmúltban több ízben kértek interjút, valamint független hírcsatornaként mind Orbán Viktor és a kormány képviselőjét, mind pedig az ellenzék képviselőit megszólaltatták.

A hvg.hu azért kereste meg a CNN-t, mert Orbán Viktor több, egymástól független forrás szerint is az egri frakcióülésen elmondott beszédében azt mondta, szabályos, "három lábon álló puccskísérlet" zajlott ellene, az elmozdítására irányuló folyamatnak volt egy nemzetbiztonsági része, a szervezők felhasználták a "nemzetközi médiát", valamint diplomáciai kapcsolataikat is.

Orbán Viktor akkor külön kiemelte a CNN Magyarországról szóló tudósításait, amelyek szerinte szándékosan akarták azt a látszatot kelteni, hogy a Fideszen belül egyre erősödik az elégedetlenség a miniszterelnök személyével szemben, emiatt pedig a befolyása is meggyengült.

©

A CNN ezzel kapcsolatban a hvg.hu-nak azt válaszolta: "a magyar kormány felénk nem jelezte véleményét az elhangzottakkal kapcsolatban”.

Lázár János, a Fidesz-KDNP parlamenti frakcióvezetője az egri frakcióülés utáni sajtótájékoztatón ezzel kapcsolatban azt mondta: egyetlen mondat nem hangzott el a miniszterelnök vitaindító szerdai beszédében abból, ami az online médiában a kiszivárgott információk alapján megjelent.