Nyomozás indult a budapesti temetkezési vállalat ügyében

Nyomozás indult a budapesti temetkezési vállalat ügyében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu

A Fővárosi Főügyészség elrendelte a nyomozást a Budapesti Temetkezési Intézet ügyében, a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanújával megtett jobbikos feljelentés nyomán. A Fővárosi Főügyészség szóvivője megerősítette a nyomozás elrendelését.

A feljelentést Staudt Gábor, a párt országgyűlési képviselője tette meg, mivel országgyűlési képviselőként olyan információk jutottak el hozzá a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. gazdálkodásával kapcsolatosan, amelyek megalapozták, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést tegyen, és a bűnüldöző szervek vizsgálatát kezdeményezze az ügyben.

©

Korábban a Népszava a birtokába jutott belső vizsgálati dokumentumok alapján azt írta: miközben egyre magasabbak a temetkezési költségek, a fővárosi kegyeleti szolgáltató nem takarékoskodik saját jóléti kiadásain. A lap többek között azt írta: a fővárosi tulajdonban lévő Budapesti Temetkezési Intézet újonnan megválasztott igazgatóságának nagy értékű autókat béreltek, és csaknem 1,7 millióért vettek tárgyi eszközöket, képeket, szőnyegeket is. A lap szerint a társaság vezetése fél év alatt csaknem kétmillió forintot költött üzemanyagra, a vezérigazgató pedig félmillióért vásárolt éves bérletet a Gellért fürdőbe a cég költségére.

György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes erre reagálva azt közölte az MTI-vel, hogy a lap az állításával ellentétben nem belső vizsgálatra, hanem egy névtelen levélre alapoz, amelyet a főváros is megkapott. Szerinte a levél egyrészt nem kellő ismeretanyag birtokában, másrészt egyes felvetéseket a valósághoz képest túlzó módon fogalmazott meg.