Megugrott a biciklisek száma Budapesten

Megugrott a biciklisek száma Budapesten

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Budapesten a lakosság 14 százaléka használt biciklit közlekedési eszközként márciusban, ez jóval magasabb volt a tavaly ugyanekkor mért 8 százaléknál - közölte a TNS-Hoffmann piackutató cég adatai alapján a Magyar Kerékpárosklub.

Országos szinten a magyar lakosság 39 százaléka használt kerékpárt kerékpárt közlekedésre vagy túrázásra - derült ki a TNS-Hoffmann új felméréséből, amelyet a Magyar Kerékpárosklub tett közzé.

A vizsgált időszakban a kerékpárt közlekedési célra használók 35 százaléka ült kerékpárra naponta. Az adatfelvételeket megelőző 14 napra vonatkozó használati gyakoriság átlagos értéke országos szinten 7,9, Budapesten 7,2 nap volt. A kerékpárral kirándulók aránya országos szinten 6, Budapesten 8 százalék volt.

©

A feltárt adatok azt mutatják, hogy tavasszal a közlekedési célú kerékpárhasználat szinte kizárólagos, a kerékpárt csak túrázásra használó válaszadók aránya mindössze 1 százalék, és a közlekedés mellett túrázók aránya is alacsony (5 százalékos) volt.

A kerékpárt közlekedési célra használóknak azokat a válaszadókat tekintették a vizsgálatban, akik a kérdezést megelőző 14 napban legalább egyszer közlekedtek kerékpárral, és azokat túrázónak és kirándulónak, akik legalább egyszer túráztak vagy kirándultak kerékpárral a kérdéses időszakban.