Jobbik: Hódmezővásárhely már régen csődbe ment

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik szerint Hódmezővásárhely csak "az orbáni kétharmad kegyelméből" működik, a fideszes Lázár János pedig éppen "a süllyedő hajót igyekszik elhagyni".

Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében - utalva a jövő vasárnapi időközi polgármester-választásra - azt írta: "a lázári gépezet szócsövei szerint" ha a jövőben Hódmezővásárhely nem lesz fideszes vezetésű, csak csőd és káosz várhat rá, azaz Esztergom sorsára fog jutni.

"Ironikus és szánalmas ez a próbálkozás", hiszen az Állami Számvevőszék legutóbbi vizsgálatának megállapítása szerint Hódmezővásárhelynek már régen csődöt kellett volna jelentenie - közölte az ellenzéki politikus, aki szerint a Csongrád megyei város csak "az orbáni kétharmad kegyelméből" működik.

Hegedűs Lorántné úgy véli, a várost eddig vezető Lázár János "éppen a süllyedő hajót igyekszik elhagyni, hogy aztán a veszély várva várt elmúltával mint lehetséges megmentő bukkanhasson fel ismét a fedélzeten".

Hódmezővásárhelyen jövő vasárnap, szeptember 2-án azért tartanak időközi választást, mert a várost 2002 óta irányító fideszes Lázár János június 2-tól a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként, és e poszt a jogszabályok értelmében összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel.