Hoffmann Rózsa elfogadta a lefokozását

Hoffmann Rózsa elfogadta a lefokozását

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Az oktatási államtitkárság megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkárként folytatja munkáját. A felsőoktatásért ezentúl Klinghammer István felel majd államtitkári rangban.

Köznevelésért felelős államtitkárként folytatja munkáját Hoffmann Rózsa.

Az oktatási államtitkárság kedden közölte: Hoffmann a posztján maradva a jövőben elsősorban a köznevelési rendszer kérdéseivel foglalkozik.

A felsőoktatás átszervezését - Hoffmann Rózsa javaslatára - az új felsőoktatásért felelős államtitkár, Klinghammer István kinevezésével oldja meg az emberi erőforrások minisztere.

Túl sok a feladat

A minisztériumi közleményben kiemelték: az oktatási rendszerek átalakítása rendkívül sok feladatot rótt és ró az oktatási államtitkárságra. Kitértek arra is, hogy a felsőoktatás minőségi megújításának fontos dokumentumai elkészültek.

©

"A látható és várt eredmények eléréséhez azonban mindenekelőtt az általános és középiskolák sikerén keresztül vezet az út" - írták, hozzátéve, a gyerekekre való nagyobb odafigyelés, a pedagógusok helyzetének javítása és megszilárdítása, az új tartalmi szabályozás, a pedagógus életpálya, a minősítési rendszer, a tanfelügyelet minél jobb előkészítése olyan nagy horderejű és mennyiségű feladat, amelynek irányítása egész embert kíván.

A tárcával összefüggő valamennyi személyi változásról Balog Zoltán miniszter pénteken Lovasberényben tart sajtótájékoztatót - tudatta a minisztérium.

Az Origo számolt be elsőként arról, hogy Hoffmann Rózsát, a területért eddig felelős államtitkárt nemcsak a felsőoktatással kapcsolatos ügyek kommunikációjáról, hanem magától a területtől is elválasztja az emberi erőforrások minisztere.

Azt a Nol írta meg megbízható forrásokra hivatkozva kedden kora délután, hogy Hoffmannt Klinghammer István váltja majd.

Klinghammer 2000-től 2006-ig volt az ELTE rektora. 2005-ben megválasztották a Magyar Rektori Konferencia elnöki posztjára is.

A volt rektor hétfőn a köztévé Híradójában azt mondta a tiltakozó diákokról: "mindig vannak olyan forrófejűek, akik úgy érzik, ez egy jó hecc. Nem bántó szándékkal, de megjegyezhetném, hogy talán kicsit éretlenek is ahhoz, hogy értelmiségi pályára készüljenek, és egyetemre járjanak".

L. Simon is más munka után nézhet?

Sajtóértesülések szerint a tárca vezetője menesztené L. Simon Lászlót a kulturális államtitkári posztról. A Nol hétfőn írt arról, hogy a "felmentés határán áll" a kulturális államtitkár. Balog Zoltán miniszter nem hivatalosan már jelezte neki, megrendült benne a bizalma - közölte a nol.hu kormányzati forrásra hivatkozva.

Az Index információja szerint L. Simon László helyét Halász János eddigi parlamenti államtitkár foglalhatja el. Az Origo szerint a menesztés indoka, hogy L. Simon László "nem állt ki harcosan a kormány Magyar Művészeti Akadémiát (MMA) és vezetőjét, Fekete Györgyöt helyzetbe hozó kultúrpolitikája mellett, sőt, több alkalommal is bírálta azt". L. Simon Lászlót az MTI kedden délután nem tudta elérni.

Az Origo arról is írt, hogy információi szerint Kovács Zoltán korábbi kommunikációs államtitkárra, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős jelenlegi államtitkárára bízná a felzárkózási ügyek felügyeletét Balog Zoltán. A hírportál úgy tudja, hogy Balog Zoltánnak a minisztérium irányítása mellett már nem jut elég ideje, illetve figyelme a területre. Az Origo értesülése szerint Kovács Zoltán el is fogadta a felkérést. 

Az MTI kereste Kovács Zoltánt kedden délután, de nem érte el.