Orbán nem akar itthon ünnepelni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Blikk
Tetszett a cikk?

A családjával ünnepelné meg a kormányfő 50. születésnapját, de mindenképpen külföldön.

Orbán Viktor a Blikkek adott rövid interjúban arra kérdésre, hogy a közelgő ötvenedik születésnapját hol ünnepli, elmondta: arra törekszem, nehogy itthon legyek.

"50 évesnek lenni ugyanis nem érdem, hanem állapot. Szeretném elkerülni azokat a pillanatokat, amiket túlzásnak lehet tekinteni. Elkerülném a zajos, látványos ünneplést, úgyhogy a feleségemmel abban maradtunk, elmegyünk az országból azon a hétvégén." Hozzátette: lehet, hogy csak Bécsig, de lehet, hogy a Tátráig, de az is lehet, hogy Kolozsvárig. Úgy tervezzük, hogy magunk leszünk a gyerekekkel - mondta.

2013. május 31-én – a kormányfő születésnapján – Budapesten, a Belvárosi Plébániatemplomban hálaadó szentmisét taratnak Orbánért.

A kormányfő egy másik, a stadion-beruházásokat firtatató kérdésre elmondta a Blikknek, hogy a most épülő stadionokat nem a futballistáknak építik, hanem az embereknek. „Vannak dolgok, amelyeket meg kell csinálni, a Puskás stadiont mindenképp rendbe kell hozni, mert 2018-ban a BL-döntőt szeretnénk fogadni. Az MLSZ elnökével már beszéltem erről. Az összes volt szocialista országban rendbe hozták a stadionokat, miért nekünk kellene szégyenkeznünk?”