Nyolc évet kapott első fokon a kisbabáját megölő ibrányi nő

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Nem jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtott a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön egy ibrányi nőt, aki 2011 szeptemberében a szülés után takarókba csavarta és a szekrénybe rejtette újszülöttjét. A kisfiú megfulladt.

A nőt 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a törvényszék. Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása, hosszabb fegyházbüntetés kiszabása, a vádlott és védője pedig enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést – mondta Nyakó Zsuzsanna, a bíróság elnökhelyettese, szóvivője.

A most 23 éves nő egy nem tervezett terhesség után 2011. szeptember 29-re virradó éjszaka szüleivel közös ibrányi lakásukban egészséges fiúcsecsemőt szült. A vádlott a gyereket ruhadarabokba és törölközőbe csavarta, beletette egy női táskába, majd azt a ruhásszekrény aljában lévő kartondobozba rakta. Az újszülött rövid időn belül megfulladt.

A nőt a szülés után kórházba szállították, a gyógyintézmény pedig értesítette a rendőrséget. A kisfiú holttestét a rendőrök találták meg.

A büntetőper végig zárt ajtók mögött zajlott.

A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta.