szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hajnali négykor kezdték meg a munkát a kaposvári MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred Tátra települt tábori ellátó csoportjának katonái, akik pénteken 350-400 főre készítették el az ebédet - közölte a honvédelem.

Pénteken a menü húsleves és tarhonyás hús volt - írta honlapján a honvédség. 

A leveshez 30 kilogramm húsos csontot, 20 kilogramm sárgarépát, 10 kilogramm petrezselyemgyökeret, 5 kilogramm zellert és karalábét, 10 kilogramm vöröshagymát és tésztát, valamint egy kilogramm ételízesítőt használtak fel. A tarhonyás hús pedig 53 kilogramm lapockából, 40 kilogramm tarhonyából, 5 kilogramm hagymából és 10 liter lecsóból készült.

A váltott műszakban tevékenykedő szakácsok egyébként minden nap éjfélig dolgoznak, hogy elkészítsék a gáton tevékenykedő katonák számára az ételeket.

MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!