Indulnak a buszok és a dömperek a rakpartra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Bem rakpart Batthyány tér és Margit híd közötti szakaszáról a BKK elszállította az autókat. Ezekről a 107-es rendőrségi telefonszámon vagy Budapest Főváros Közterület-felügyelete speciális oldalán érdeklődhetnek, a www.bfkf.hu/elszallitott-jarmuvek címen.

Az autók elszállításának előzmény az , hogy a főpolgármester intézkedése nyomán elrendelt rendkívüli árvízi készültség keretében a Fővárosi Katasztrófa-védelmi Igazgatóság, a BKK és a BKV szakemberei értékelték a H5-ös hév árvíz által érintett budai alagútjának műszaki állapotát, az árvíz által okozott kockázatokat. Ez alapján arról hoztak döntést, hogy a hév-alagút árvíz általi megemelkedésének elkerülésére a Bem rakpart Duna felőli oldalán a Batthyány tér és Margit híd közötti útszakaszt is bevonják az árvíz elleni védekezésbe, és az úttestet nehézgépjárművekkel, buszokkal súlyozzák le a födém megemelkedésének elkerülése érdekében.

A műveletben a BKV autóbuszai és az FKF kommunális közszolgáltatásokat ellátó járművei is részt vesznek majd. A járművek a következő órákban foglalják el helyeiket.