Habonyt az óriáskeréknél kapták le Hajdú Péterrel

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Habony Árpád, a kormányfő tanácsadója csütörtök este Hajdú Péter társaságában meglátogatta az Erzsébet téren felállított óriáskereket – derül ki az atlatszo.hu által közzétett fotókból.

Meglátogatta csütörtökön Habony Árpád a Sziget Eye óriáskereket Budapest belvárosában, és vele tartott Hajdú Péter is – írta az atlatszo.hu, amely fotókat is közölt a két férfiról és az óriáskerékről. A beszámoló szerint ezután átsétáltak a Kempinski Hotelbe.

"Képünk közlésének nem az a célja, hogy indulatokat gerjesszen a korábban egy nyugdíjas pár megveréséért elítélt miniszterelnöki főtanácsadó ellen. Az ügyvéddel megfenyegetett hvg.hu-hoz hasonlóan azonban úgy gondoljuk, hogy ő és Hajdú is közszereplők, ezért közérdeklődésre tarthat számot egy ilyen, a két úr életét bemutató fontos hír is" – fogalmazott beszámolójában a portál.

Az atlatszo.hu arra utalt, hogy Habony Árpád perrel fenyegette meg a hvg.hu szerkesztőséget jogi képviselője útján. Orbán Viktor kommunikációs tanácsadójáról kedden este készültek képek egy budai étterem előtt, ahol információink szerint többek között Hajdú Péterrel vacsorázott.

A képek alapján a korábban Lexust használó, majd – a 444.hu képe alapján – Audira váltó Habony Árpád ezúttal egy több tíz milliós Mercedes G-Class-t használ. Habony akkor használta a Lexust, amikor – a bírósági döntést ismertető Magyar Narancs februári cikke szerint – egy idős férfit leütött, annak feleségét pedig hasba rúgta, mert leléptek elé az útra.

Habony Árpád ügyvédje szerint „igen gúnyos hangnemű” cikkünknek „nyilvánvalóan semmi más indítéka, célja nincs, mint az, hogy olvasói(n)k számára érzelmektől túlfűtött, gyalázkodó ’kommentek’ közreadásához szolgáltassanak alapot”.

Az ügyvéd, Karas Mónika azt is kifogásolta, hogy a hír mellé képet is mellékeltünk, pedig Habony Árpád „nem közszereplő” (vastag betűkkel írva – a szerk.), és „nem nyilvános közszereplésen” vett részt, így polgári peres eljárást indítanak a hvg.hu ellen, ha nem távolítjuk el 24 órán belül a képeket.