Havasi Bertalan nem arról beszél, amiről a hvg.hu

Havasi Bertalan nem arról beszél, amiről a hvg.hu

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök sajtósa szerint igenis kátyús a Tiborcz-tanyára vezető út, bár arra a 444.hu újságíróit most nem engedték be. Ez azonban nem ugyanaz az útszakasz, amelyről a hvg.hu azt állította, hogy pár nappal Orbán Viktor lányának lakodalma előtt elkezdték rendbehozni.

Kátyúkkal teli útról készült fényképekkel próbálta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtósa cáfolni a hvg.hu csütörtöki cikkének azon állítását, hogy pár nappal Orbán Viktor lányának esküvője előtt kijavították a Csabdi és Tükröspuszta közötti utat, amely a lakodalom helyszíne felé vezet.

A hvg.hu pedig azt is megmutatta, hol tüntették el az úthibákat, még egy kátyúzógépet is sikerült megörökítenünk.

Ilyen képeket lehet készíteni a helyszínen a betömött kátyúkról
©

Havasi Bertalan azt írta, hogy "a közvetlenül az érintett tanyához vezető úton semmiféle kátyúzás, állagjavítás nem történt".

A 444.hu is a helyszínen járt tudósítói is meggyőződtek arról, hogy a kátyúk be vannak tömve az úton, erről hasonló látványvilágú mellékeltek, mint amiket lapunk is közölt. A lap fotóin az is látszik, hogy az út menti gazt is eltüntették.

Arról, hogy a Havasi által emlegetett, közvetlenül a tanya felé lecsatlakozó út kátyús-e, nem sikerült ellenőrizniük, mivel biztonsági őrök azzal állták útjukat, hogy az magánterület és csak a rendezvényre igyekvők hajthatnak be. Erre utaló táblát az újságírók nem láttak, de mint megjegyzik, az nem is érdekel senkit, hogy egy magánút kátyús-e. Hogy melyik út melyik, arról térképet is közölt a lap.

A hvg.hu-nak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. is megerősítette lapunknak, hogy a kátyúzást augusztus 30-án, vagyis bő egy héttel a lakodalom előtt rendelte meg tőlük a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ nettó 1,637 millió forint értékben.