Az Együtt a Fideszt csalózza, Baján továbbdurvul a kampány

Az Együtt a Fideszt csalózza, Baján továbbdurvul a kampány

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Juhász Péter szerint a Fidesznek nevet kéne változtatnia, Teket Melinda, a szövetség bajai jelöltje eközben följelentést tett.

Ma délelőtt, 11 órakor Juhász Péter tartott sajtótájékoztatót a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt. Az Együtt 2014 társelnöke a Kecskeméti Törvényszék bajai választás ügyében hozott végzését kívánta átadni a kormánypártnak, emlékeztetve a Fideszt arra, hogy a szavazók szervezett szállítása a törvénybe ütközik, és a jövőben is abba fog. Juhász itt azokra a nyilatkozatokra utalt, melyet többek közt Rogán Antal és Kövér László tett a héten, tudniillik, hogy jövőre már megengedett lesz a Bajaihoz hasonló kampányolás.

Juhász mindezt nettó hazugságnak nevezte, és azt javasolta a Fidesznek, hogy változtassák a nevüket „Csaló Antidemokraták Szövetségére”, végül egy általuk gyártott logót is kitűzött a pártszékház kerítésére.

Eközben Baján durvul a helyzet. Teket Melinda baloldali jelölt kampánykörútját változatlanul titokzatos autók kísérik. A jelölt munkatársának elbeszélése szerint, tegnap először egy fekete Volkswagen Polo állt meg a jelölt mellett, amelyből három férfi kamerázott, majd továbbhajtottak. Később egy ugyanolyan, ám ezúttal barnaszínű Polo parkolt le a közelükben, ahonnét szintén jól láthatóan fölvételeket készítettek. A kampányolók közeledésére ez az autó is továbbhajtott, de nemsokára egy harmadik is (immár fehér) kocsi is föltűnt. Ekkor Teket Melinda megkísérelte fölvenni a kapcsolatot a bent ülőkkel, ennek sikertelenségét követően értesítette a rendőrséget, és a nap folyamán följelentést is tett.

A Fidesz illetékeseit mindeddig nem tudtuk elérni, hogy megkérdezzük, van-e információjuk a rejtélyes autókról.

Baján a jövő vasárnap tartanak megismételt választást a 3. sz egyéni önkormányzati választókörzet egyik szavazókörében, amelyben az eredményt a bíróság megsemmisítette.