Szavazatszállítós játék: Farkas Flórián levelet írt Tavaresnek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Levélben fordult Rui Tavareshez a Lungo Drom elnökeként Farkas Flórián, hogy a zöldpárti európai parlamenti képviselő ítélje el az Együtt 2014 mozgalom bajai szavazatszállítós internetes játékát.

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, az Országos Roma Önkormányzat vezetője a "gyűlöletkeltő" internetes alkalmazás ügyében tájékoztatta a Magyarországról szóló európai parlamenti jelentés "felelősét arról, hogy Bajnai Gordon pártja egy olyan játékot tett közzé, amelyben romákat kell elvinni a szavazóhelyiségekig, és amelyben a legtöbbjüket elütik a forgalmas úton" - írta közleményében a Lungo Drom.

A Lungo Drom szerint Rui Tavaresnek - aki, mint írták, számtalanszor megnyilvánult a magyar belpolitikát érintő ügyekben - "most haladéktalanul el kell ítélnie Bajnaiék szégyenteljes cselekedetét". A közlemény szerint Tavaresnek fel kell szólítania az Együtt 2014 mozgalmat, hogy távolítsa el a programot. "Ebben nem akadályozhatja őt az sem, hogy korábban közösen szövegezték a Magyarországot elítélő jelentést" - fogalmaztak.

Farkas Flórián szerint felháborító, hogy miközben a baloldali pártok emberi jogokra hivatkozva folytatnak nemzetközi lejárató kampányt Magyarország ellen, idehaza, amint az internetes alkalmazás ügye is mutatja, "gyűlöletet szítanak a magyar és roma állampolgárok között".