Milliós bírságot szórt szét az MLSZ bekiabálások miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Ferencvárost és az Újpestet 400-400 ezer, a Haladást és a Videotont 300-300 ezer forint bírságra ítélte a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága bajnoki, illetve Magyar Kupa-mérkőzésen elhangzott szurkolói bekiabálások miatt.

A bizottság keddi közleménye szerint az FTC-Pécs bajnoki mérkőzésen a hazai szurkolók az Újpestet, a Paks-Újpest összecsapáson pedig a vendégszimpatizánsok a Ferencvárost szapulták, ezért a két fővárosi klub 200-200 ezer forintot fizet. Hasonló okból a múlt szerdai, egymás elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő első felvonását követően mind az FTC-t, mind az Újpestet további 200 ezer forintra bírságolták.

A Haladás-Videoton bajnoki találkozón a szurkolótáborok egymást szidalmazták - a szombathelyiek a játékvezetőt is -, ezért mindkét klub 300-300 ezer forintot fizet mint visszaeső. A Diósgyőr-Videoton mérkőzésen a hazai szurkolók olyan molinókat helyeztek ki, amelyekért korábban már megbüntették a klubot, most ezért újabb 200 ezer forintot kell fizetni.

Iszlai Bence (Haladás) mint visszaeső két, Rajos Gábor (Haladás) egy soron következő bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A fegyelmi bizottság a Győri ETO-t és a Kaposvárt az igazolási és átigazolási szabályzat megsértéséért 100-100 ezer forintra büntette.