Horváth Csaba: Akinek nincs jogsija, együgyűen gondolkodik

Horváth Csaba: Akinek nincs jogsija, együgyűen gondolkodik

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Horváth Csaba Vitézy Dávidból kiindulva mondta egy rádióinterjúban, hogy ha valaki nem tud vezetni, egysíkúan, együgyűen gondolkodik.

Ha valakinek nincs jogosítványa, az meglehetősen egysíkú, egyoldalú, együgyű gondolkodást mutat – mondta a Magyar Nemzet szerint Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője.

©

Horváth a Klubrádió hétfő esti műsorában tette ezt a kiejelentést Vitézy Dávidot, a BKK vezérigazgatóját illetően. Vitézynek ugyanis nincs jogosítványa Horváth tudomása szerint, és ezért nem is tudja beleélni magát a fővárosi autósok problémáiba.

Szó szerint így fogalmazott Horváth Csaba: "Attól még lehet szeretni a közösségi közlekedést, hogy az embernek van jogosítványa. Ha valakinek nincs, akkor az egy meglehetősen egysíkú, egyoldalú, együgyű gondolkodást mutat, és Vitézy Dávid, akinek tudomásom szerint nincs jogosítványa, nem tudja beleélni magát, hogy a közlekedés szereplői, az autósok, azok ugyanolyan szereplők, mint a közösségi közlekedők."

Vitézy Dávid szerint Horváth eszmefuttatása hajmeresztő, hiszen ez alapján a tömegközlekedőket és a bicikliseket is együgyűnek tekinti.