Videó: pofátlan telefonlopást vett fel az 5-ös busz kamerája

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ismét úgy buktak le telefontolvajok Budapesten, hogy felvétel készült a bűncselekményről. Vasárnap az 5-ös buszon kapták ki egy nő kezéből a telefonját. A járművön volt kamera, nem sokkal később elkapták a két tolvajt.

Vasárnap késő este egy 48 éves nő kezéből kapták ki a telefont az 5-ös buszon Zuglóban, az Erzsébet királyné útja és az Öv utca kereszteződésében.

Szinte egy pillanat alatt történt minden: a felvételen látszik, hogy egy barna kabátos, kapucnis férfi gyanúsan bámulta az egyik ülő utast, megvárta az ajtó nyitását, majd kitépte a telefont áldozata kezéből és elrohant.

Egy másik kapucnis alak hátrébb ült, a 13 másodperces felvétel végén ő is felpattanni látszik, valószínűleg ő lehet a másik gyanúsított.

A lopás nem sokkal vasárnap éjfél előtt történt egy új Mercedes Citarón, amelyen van biztonsági kamera. A sofőr szólt a rendőröknek. A két tolvajt a sértett személyleírása alapján a zuglói járőrök 20 percen belül elfogták az Erzsébet Királyné útja és Nagy Lajos Király útja kereszteződésében.

A két férfival szemben lopás miatt indítottak eljárást, de mindkettőjüket szabadlábon hagyták – derül ki a police.hu-n olvasható közleményből. Arról nincs hír, hogy az ellopott telefon előkerült-e.

Az esetről készített videót a Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalára töltötték fel.

Az új budapesti buszokon működő kamerák korábban is segítettek már, a felvételek alapján többször is kaptak már el rongálókat.

2012 októberében a 3-as metrón lopták el egy fiatal nő telefonját, és arról az esetről is készült videó, de azt az egyik utas rögzítette a telefonjával. A tolvaj ott is megvárta, hogy megálljon a jármű és nyíljon az ajtó, majd felkapta a telefont és elrohant. A rendőrök később elfogták.