Napi Gazdaság: "a közéletet átszövő korrupcióra akartuk felhívni a figyelmet a Zuschlag-interjúval"

Napi Gazdaság: "a közéletet átszövő korrupcióra akartuk felhívni a figyelmet a Zuschlag-interjúval"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A lap főszerkesztője szerint az interjúval arra akartak rávilágítani, hogy évtizedek óta nem tiszta a közélet Magyarországon, Zuschlag János azért kereste meg őket, mert felháborította Simon Gábor esete. A könyv miatt a lap egyik szerkesztője felmondott.

A Napi Gazdaság Kiadó gondozásában jelenik meg jövő héten Zuschlag János könyve – közölte a hvg.hu-val Keresztesi Péter, a kiadó igazgatója. Információink szerint a tördelést a Napi Gazdaság szerkesztőségében végezték, emiatt a lap egyik szerkesztő munkatársa fel is mondott.

Zuschlag János belépett a választási kampányba
©

Barcza György, a Napi Gazdaság főszerkesztője azt mondta a hvg.hu-nak, az interjúval „arra akartak rávilágítani, hogy a magyar társadalom a Kádár-korszak óta hazugságban él, a közéletet átszövi a korrupció, voltak Zuschlag Jánosénál sokkal súlyosabb ügyek is, mégis, a rendszerváltás óta ő az egyetlen politikus, akinek börtönbe kellett vonulnia”.

„Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy egy bűnelkövetővel beszéltünk, nem erkölcsi mérce a számunkra Zuschlag János értékítélete, de újságíróként be akartuk mutatni, hogy milyen visszás a helyzet” – mondta Barcza György, hozzátéve, Zuschlag Jánost az háborította fel, hogy míg ő hetvenmillióért hat évet kapott, Simon Gábor 240 milliójának ügyében eddig semmi nem történt”.

Hozzászólások