Megszólalt a közgépes hangfelvétel fideszes szereplője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Witzmann Mihály tagadja, hogy a Közgép pénzelte volna a kampányát, szerinte elegendő a kampányra a törvényben megszabott összeg. Mint mondta, jogi lépéseket tesz az ügyet lehozó újság ellen. A siófoki fideszes jelölt szerint újabb bajai videó a róla kiszivárgott hangfelvétel.

Witzmann Mihály tagadja, hogy a Közgép támogatta volna a kampányát. Siófok és környéke Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje az erről szóló cikk miatt jogi lépéseket tesz rágalmazás, becsületsértés és szándékos lejáratás miatt – közölte csütörtökön. 

Mint arról a hvg.hu is beszámolt, egy hangfelvételen fideszes politikusok – Balázs Árpád, Siófok polgármestere és Witzmann Mihály – állítólag arról beszélgetnek, hogy a Közgép beszállhat a kampányba, "mint eddig minden választásba be is szállt". Az ügyben Schiffer András, az LMP társelnöke feljelentést tesz.

"A Közgép Zrt. semmilyen formában nem támogatta a kampányomat. Fel sem ajánlotta azt, és el sem fogadtam volna, mert a törvény által biztosított források éppen elegendőek a kampányköltségek fedezésére".

A politikus szerint a megjelent felvételrészletek és azok leírása több ponton is csúsztatásokat, valótlanságokat tartalmaznak, ezért felvetődik a manipuláció gyanúja, éppen úgy, mint például a hamis bajai videó esetében.

A kivonatos leirat nyilvánosságra hozatalát Witzmann Mihály egy lejárató kampány részének tartja. Értékelése szerint ez "egy reménytelen helyzetben lévő pártszövetség kétségbeesett próbálkozása annak érdekében, hogy a Józsa-, Harangozó-, Szigetvári-, Gyurcsány-, Kőhegyi- és Simon-ügyekről elterelje a figyelmet".