Börtönt váltana a hummeres gázoló

Börtönt váltana a hummeres gázoló

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Szegedről Sopronkőhidára költözne az az osztrák férfi, aki 2012 őszén halálra gázolt Hummerével egy magyar motoros rendőrt. A férfi feltehetőleg az elsőfokú bírósági eljárás végéig még Szegeden marad.

Sopronkőhidán akar raboskodni a hummeres gázoló, Thomas B., aki beadta kérelmét a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságához, hogy átkerülhessen az osztrák határ közelében lévő fegyházba – írja a Blikk. Korábban Ausztriában akarta letölteni büntetését, de ezt nemrég újragondolta. A férfit felesége rendszeresen látogatja.

"Ügyfelem feltehetőleg az elsőfokú bírósági eljárás végéig még Szegeden marad" – erősítette meg a lap információit Buza János, a férfi ügyvédje. Hozzátette: kérte orvos szakértő bevonását, mert arra kíváncsi, hogy védence reakciója megfelelő volt-e azok után, hogy rálőttek. Ő ugyanis úgy gondolja, a lövések miatti stressz elhomályosította az osztrák férfi tudatát, ennek pedig köze lehet a gázoláshoz.

©

Thomas B. Hummerét közben megjavíttatták, hogy fel tudják használni a bizonyításban.

Mint ismeretes, 2012 októberében a Hummer-konvojt leintették a rendőrök, ám a négy autó továbbhajtott. Ekkor eredt nyomukba két motoros rendőr. Kenéz Imre motorjával B. kocsija elé kanyarodott, és megállította az autókat. Az osztrák férfi néhány másodperc után hirtelen mégis gázt adott, és áthajtott Kenézen és motorján. A rendőr kórházba szállítás közben hunyt el.